DenizcilikHaberlerManşet

TYF’de Özlem Akdurak zaferi

Akdurak, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı oldu

Türkiye Yelken Federasyonu’nun (TYF) Ankara Hilton Oteli’nde yapılan seçimlerinde Özlem Akdurak en çok oyu alarak başkanlık koltuğuna oturdu. Sabah saatlerinde başlayan TYF 4. Olağan Genel Kurulu’ndaki seçimlerde mevcut Başkan Mehmet Serhat Belli’ye karşı yarışan Özlem Akdurak, seçime katılan 208 delegenin 111’inin oyunu alarak yeni başkan seçildi. Serhat Belli ise 97 oyda kaldı. Seçimi kazanan Akdurak, insan odaklı ve liyakata önem veren bir anlayış ile çalışacaklarını belirterek, bütün delegelere teşekkür eti.

Başarıya odaklanacağız

Genel Kurula Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İTO Meclis Başkanı aynı zamanda Özlem Akdurak’ın eşi Rebii Akdurak da katılırken, seçime delegeler büyük ilgi gösterdi. Geçmiş dönem yönetim kurulu faaliyet ve denetim kurulu raporlarının onaylanmasının ardından başkan adayları kürsüye gelerek delegelere projelerini ve hedeflerini anlattı. Özlem Akdurak yaptığı konuşmada güçlü kulüpler yaratmaları gerektiğine işaret ederek, ulusal ve uluslar arası her yarışmada Türk yelken sporunun daha başarılı sonuçlar alınmasına odaklanılmasının şart olduğunu söyledi.

Kulüpler ecrimisil yükünden kurtulacak

Federasyona bağlı 140 aktif kulüpten, 10-15 tanesinin başarılar kazandığı bir sistemin kabul edilemeyeceğini belirten Akdurak, “Şu anda kulüplerimizin en büyük sorunu ecrimisil yükü. Biz temiz bir gençlik için uğraşan, sporcu yetiştirmek için çaba harcayan kulüpler olarak cezalandırılıyoruz. Yelken sporunu icra edebilmemiz için denize sıfır alanlarda olmamız gerekiyor. Ancak Kıyı Kanunu nedeniyle kulüplerimiz işgalci olarak görünüyor. Kulüplerimizin yıllık ödediği ecrimisil rakamları 40 bin ile 300 bin TL arasında değişiyor. Yılda kulüpler olarak 14 milyon TL ceza ödüyoruz. Bütçelerimizin çoğu cezalara gidiyor. Bazı kulüplerimizi bu mücadelede yitirdik. Biz öncelikle bu sorunun çözümünü sağlayarak yelken sporuna önemli katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Proje üreten, kulüp odaklı hizmet

Hesap veren, adil ve her kulübe eşit mesafede duracak bir yönetim anlayışı ile Türk yelken sporuna hizmet edeceklerini ifade eden Akdurak, “Her kulübe eşit mesafede yaklaşan bir federasyon olacağız. Kulüplerin istek ve taleplerine kulak tıkamayan bir yönetim anlayışı ile çalışacağız. Biz ekip olarak kulüp odaklı ve proje üreten bir anlayışla hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Serhat Belli’nin de projelerini açıklamasının ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde 208 delege oy kullanırken, oyların 111’ini alan Akdurak yeni başkan seçildi. Seçim süreci boyunca eşini yalnız bırakmayan İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak da eşinin sevincine ortak oldu.

ozlemakdurak1 ozlemakdurakalkislarlasecildi rebiiakdurakkutlama tyftopluresim tyfyonetim

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı