HaberlerSu SporlarıYarışlar

UIM Nations Cup’ta İlk Yarış Birleşik Arap Emirlikleri’nin…

UIM F1 H20 Nations Cup’ın Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sharjah Khor Fakkan kentinde bu haftasonu gerçekleştirilen organizasyonunda Majed Al Mansoori ve Rashed Al Tayer’in topladıkları puanlar 20 turluk iki yarış sonunda BAE takımının kupaya uzanmasını sağladı.

Kupanın açılış yarışmalarında genel klasmanda Khalid A.Al Kuwari-Khalid S.Al Shalman’dan oluşan Katar takımı ikinci, Meeri Painio-Risto Painio’da oluşan Finlandiya takımı ise üçüncü sırayı elde etti. Kupanın ilk yarışında 14 sporcudan oluşan 7 takım start aldı.

2011 yılında şampiyonluk tacını kazanan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Takımı’ndan, Majed Al Mansoori yapılan 20 turluk her iki yarışında birinciliğini kazanırken, takım arkadaşı Rashed Al Tayer’in ilk yarışta kazandığı üçüncülük ile en yakın rakipleri Katar takımının 7 puan önünde sezonun ilk yarışına damga vurdular.

Malezya takımından Alffian Yanto Kadri ve Brunei takımından Ismail bin Hj Kabon arasında ilk turdan itibaren nefes kesen mücadele ise yarışın 5. turunda yaptıkları kaza ile hüsranla sonuçlandı.

F1H2O Nations Cup 2012, Khor Fakkan;   Picture by Arek Rejs/WWW.AREKREJS.COM
F1H2O Nations Cup 2012, Khor Fakkan; Picture by Arek Rejs/WWW.AREKREJS.COM

Finlandiya’dan şampiyonaya katılan ve üçüncülüğe yerleşen baba-kız ise organizasyonun en dikkat çekici ekibiydi. Risto Painio ilk yarışı dördüncü sırada tamamladı. Ve uzun süre Malezya’dan Mohammad Kadri’nin ardında sürdürdüğü yarışta son turlarda rakibini geçerek ikinci yarışta, ikinci sırada finişe ulaşmaya başardı. Kızı Meeri ise yedincilik ve sekizincilik elde ederek takımına çok önemli puanlar kazandırdı.

Güney Afrika takımı her iki yarışta da ilk sıraları elde edememesine karşın takım pilotlarının topladıkları puanlar ile UIM Nations Cup’da dördüncülüğü elde etmeyi başardılar.

Malezya takımının beşinci, Brezilya takımının altıncı olduğu yarışta ilk kez start alan Brunei Sultanlığı yedinci sıraya yerleşti. Singapur Takımı ise pilotlarını kaza yapması sonucunda Khor Fakkan’dan puansız ayrıldı. 2012 UIM Nations Cup’ın son yarışları 19 – 21 Ekim 2012 tarihlerinde Güney Afrika’nın Durban kentinde yapılacak.

http://www.ioc-tr.net

F1H2O Nations Cup 2012, Khor Fakkan; .  Picture by Arek Rejs/WWW.AREKREJS.COM
F1H2O Nations Cup 2012, Khor Fakkan; Picture by Arek Rejs/WWW.AREKREJS.COM
Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı