HaberlerMagazinManşet

Ünlü yatların ünlü sahipleri

Kando 110 ve NBA yıldızı Tony Parker

Aralık 2018’te Türk super yat üreticisi AvA Yachts 35 metrelik Kando adlı yatlarının NBA oyuncusu Tony Parker’a satıldığını duyurdu. 2020 yılında oyuncuya teslim edilecek olan 35 metrelik yat, 12 kişi ağırlayabilen 8 kabine sahip. Dört ayrı güverte alanı bulunan yatta, ünlü yıldızın ve eşinin istekleri üzerine yalın ve modern bir iç tasarım anlayışı gözetilmiş. Kando 110’da karar kılana kadar, Parker Ailesi çok ciddi bir düşünme aşamasından geçmiş, onlarca alternatifi değerlendirmişler.

Beethoven ve Rafael Nadal

Tenis yıldızı Beethoven adlı Monte Carlo Yachts 76’yı 2016 yılında satın almış. Şimdiden yatıyla Mallorca’daki evine yakın olan suların, Balearic Adalarının keyfini çıkarmış.

Boat International’a yaptığı açıklamada Nadal, “Bir yat sahibi olarak, her şeyi unutma ve stresten tamamen uzaklaşabilme ayrıcalığına sahibim. Gerçekten, süper yatlara karşı bir tutkum olduğunu söyleyebilirim. Adını bilmediğim bir süper yat olduğunu sanmıyorum, hepsini takipteyim” şeklinde konuşmuş.

Eos ve Diane von Furstenburg

93 metrelik Eos, 2006 yılında tamamlanmış ve hemen moda tasarımcısı Diane von Furstenburg ve eşi IAC Başkanı Barry Diller tarafından satın alınmış. Guletin dış mekanlarında Bill Langan, iç mekan tasarımlarında ise Francois Catroux imzası var. Eos, 16 konuk kapasitesine ve 21 kişilik ekibe sahip. Diller ve von Furstenburg yatlarını genellikle arkadaşlarını ağırlamak için kullanıyorlar. Yatında en son Bravo sunucusu Andy Cohen ile görülen aile genelde dünya starları ile özel etkinlikler düzenliyor.

Astoria ve David Gilmour

Diğer süper yatlara göre daha vakur ve eski moda görünse de, 27 metrelik Astoria’nın gerçek bir rock&roll ruhu taşıdığı söylenebilir. Pink Floyd gitaristi David Gilmour’a ait olan Astoria,  1911’de Fred Karno için yapılmış ve tasarlanmış. Güvertesinde 90 kişilik bir orkestrayı ağırlayabilen Astoria, kendine has tarzı ile dikkat çekiyor.

Gilmour Astoria’yı 1986 yılında almış ve üç kabinli, geniş salonlu bir stüdyoya çevirmiş. Hatta Pink Floyd’un son iki albümünün bir kısmı ve Gilmour’un soloları burada kaydedilmiş.

Astoria, devamlı Thames Nehri’nde demirli olarak duruyor.

Amphitrite ve J. K. Rowling ile Johnny Depp

Harry Potter yazarı J. K. Rowling’in 2016’da satın aldığı klasik süper yat Amphitrite (Eski adıyla Vajoliroja), önceden Johnny Depp’e aitti ve ismini eski eşi Vanessa Paradis ve iki çocukları Lilly-Rose ve Jack’in kombinasyonundan alıyordu. 2017’de 17.5 milyon € fiyatla satışa çıktı ve adı açıklanmayan bir alıcı tarafından satın alındı.

Venus ve Steve Jobs Ailesi

Steve Jobs’un satın alıp ne yazık ki ölümü nedeniyle bitirildiğini göremediği yatı Venus’in en en az Jobs kadar ünlendiği söylenebilir.

İnanılmaz ölçüde meraklı gözlerden korunan bu 78 metrelik, etrafı camlarla kaplı bu yatta, üst düzey yüksek teknoloji kullanılıyor.  Yat severler tarafından dünyanın en “cool” yatlarından biri olarak kabul edilen Venus, yakın zamanda Fransa’da yeniden donatıldı. “Apple Store”lara benzetilen camları ile dikkat çeken Venus, 27 inç’lik iMac monitörlerle denetlenen özel bir Apple yazılımıyla yönetiliyor ve garajında Pascoe tender bulunuyor.

Seven Seas ve Steven Spielberg

Bu derece sinematografik bir isimle, Seven Seas’in ünlü efsanevi yönetmen Steven Spielberg’e ait olduğunu duymak kimseyi şaşırtmayacaktır. Hollandalı üretici Oceanco tarafından 2010’da yapılan Seven Seas, en iyi havuzlara sahip süper yatlardan biri olarak gösteriliyor. İç ve dış mekan dizaynlarının ünlü İtalyan yat tasarım atölyesi Nuvolari Lenard tarafından yapıldığı yat, geçtiğimiz yıl Amico’da tekrar elden geçirilmiş. Maksimum hızı 20 knot olan yat 12 konuk ağırlayabiliyor.

Necker Belle ve Richard Branson

Ünlü girişimci Richard Branson’ın yatının adı, iş dünyasının stresinden ve karmaşasından kaçmak için Karayipler’de satın aldığı muhteşem ada Necker Island’dan geliyor. CMN tarafından yapılan ve 2003’te denize indirilen Necker Belle, geçtiğimiz günlerde Branson tarafından, adı açıklanmayan birisine satıldı.

Yat, partiler için özel olarak tasarlanmış dev güvertesi ve akıl almaz deniz oyuncakları ile dikkat çekiyor. (Bu “oyuncak”lardan birini, http://www.denizmagazin.com/haberler/necker-nymphsir-richard-bransonin-su-alti-oyuncagi  adresindeki haberimizde görebilirsiniz) Irma ve Maria kasırgalarından etkilenenler için düzenlediği yardım etkinliğinde Bronson bu yatı mekan olarak kullanmıştı.

Vendetta ve Billy Joel

Modern ile klasik anlayışın harmanlandığı yat Vendetta, Billy Joel’in sahip olduğu beş yattan biri. “The Piano Man” lakaplı müzisyeni gerçek bir yat fanatiği olarak adlandırabiliriz. Hatta Joel, denizcilik dünyasına bu kadar yakın olmasıyla, yat tasarımına bile başlamış. Vendetta’nın dizaynı sırasında da da bizzat önerilerde bulunmuş.

17 metre boyundaki Vendetta, Doug Zurn tarafından tasarlanmış. 1920’lerin salon ve alt güvertedeki açık düzen stilini barındıran motoryat, 6 kişilik oturma kapasitesi sunuyor. Baş altında da bir banyo ve koltuk da yer alıyor. Grammy ödüllü sanatçı, motoryatını Long Island’daki evinden New York’un merkezine ulaşmak için kullanıyor.

Main ve Giorgio Armani

Moda tasarımcısı Giorgio Armani geçtiğimiz günlerde denizdeki hayatının 40. yılını kutladı. Ünlü tasarımcının Codecasa yapımı 65 metrelik yatı Main’in baştan aşağıya Armani ürünleri ile bezendiğini belirtmeye gerek yok sanırız.

Main’in dış kısmına, yat dünyasında pek alışık olunmayan koyu yeşil renk hakim. Köşeli silüeti,  Armani zevkini, askeri keskinliğini ve sadeliğini yansıtıyor.

Yatın içinde sakin tonlar taşıyan bir renk paleti uygulanmış. 12 misafir kapasiteli Main’de, spiral merdivenler, spor salonu ve sinema bulunuyor.

Cyan ve U2 gitaristi The Edge

Dışarıdan bakıldığında bu süper yatın U2’nun solisti Bono’ya ait olduğu düşünülebilir. Ancak Cyan’ın sahibi, grubun gitaristi, The Edge adıyla tanınan Dave Evans.

48.71 metrelik motor yat, İtalyan Codecasa yapımı. Yapım yılı 1997 olmasona karşın hala ilk günkü kusursuzluğunda ve zaman zaman charter turlara da çıkartılıyor.

Bir rock star yatına yaraşır şekilde, yatın ekibi de gerçek birer yıldız gibi giyiniyor ve öyle davranıyor. Ayrıca, Cyan, dünyanın en iyi açık hava sinemasına sahip yatlarından biri.  İç ve dış tasarımında Franco & Anna Della Role imzası olan yatta, 10 kişi misafir edilebiliyor.

Va Bene ve Eric Clapton

Yat tutkusu iliklerine işlemiş bir müzisyen de Eric Clapton… 46.51 metre uzunluğundaki Va Bene 1992 yılında, Cornelissen tarafından yapıldı. Dış mekan tasarımlarını A Group,  iç tasarımları ise Richard Hein gerçekleştirmiş.

2008’de refit edilen Va Bene, 13 kişinin çalıştığı mürettebata, 12 kişilik misafir kapasitesine sahip. 18 knot hıza ulaşabilen yatta ikiz Caterpillar motor bulunuyor.

 

  • Boat International’ın The Superyachts Owned by Celebrities başlıklı yazı dizisi kaynak alınarak derlenmiştir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı