HaberlerYarışlarYelken Sporları

VOR 2011 – 2012 | İkinci Etapta Zaferin Adı: Team Telefonica

IAN ROMAN | Volvo Ocean Race

Telefónica Hint Okyanusu’nda gizli bir yerde belirlenen 2.etabın bitiş çizgisine ilk ulaşan ekip olmayı başardı. Iker Martínez yönetimindeki ekip, etabın son bölümünde Camper takımı ile kedi fare oyunu oynar gibi rekabete girdi ve zorlu etabı bitirdi. Bitişte iki ekibin arasında sadece iki dakika vardı. Bitişe sadece sekiz mil kala liderliği Camper takımından alan Martinez ve ekibi, hiç gece seyrinde kayalara bu kadar yakın ve bu kadar çok karmaşık manevralar ile seyir yapmadıklarını belirttiler.

Paul Todd | Volvo Ocean Race

Telefónica, iki aşamalı 5,430 deniz millik Abu Dhabi etabında ilk sırayı alarak 24 puan almaya hak kazandı. İspanyol ekibi, 61 puan ile yarışta ilk sıradaki yerini korudu. Camper ise bu etaptan aldığı 20 puanla genel puanını 54’e çıkartarak ikinci sırada yer aldı.

CAMPER ve Telefónica bitiş çizgisine gelirken karşılıklı olarak kırmızı bayrak çekerek birbirlerine protesto gönderdi. Ancak son alınan bilgilere göre iki takımda bu protestolarını geri çektiler.

Paul Todd | Volvo Ocean Race

PUMA Ocean Racing, bu etapta 3., Groupama 4. ,Abu Dhabi Ocean Racing 5. sırada yer aldı. Team Sanya ise hali hazırda Madagaskar’da ve teçhizat onarımına devam ediyor.

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı