HaberlerVideoYarışlarYelken Sporları

VOR 2012 – Auckland – Iatajai Etabı Nefes Kesti

Auckland Iatajai etabında yaklaşık 7500 millik nefes kesen bir yarışın ardından PUMA ekibi birinci sırayı elde etti. 2012 yarışında ilk defa etap kazanan ekip, zorlu Güney Okyanusu koşullarına rağmen etabı almayı bildi. Telefónica takımı ise sadece 11 dakika farkla ikinci sırayı elde etti.

Her iki takımda, yarışın bitimine yaklaşık 10 mil kala yüze yakın tekne tarafından karşılandılar. Bunun yanında yarış köyüne giden nehirin her iki yanında, binlerce kişilik kalabalık bir seyirci topluluğu PUMA’nın zaferini coşkuyla kutluyordu. Ken Read ve Iker Martínez toplanan kalabalığı selamlayarak bu sıcak seyirci topluluğuna karşılık verdiler.

VOLVO OCEAN RACE / IAN ROMAN
VOLVO OCEAN RACE / IAN ROMAN

Bu sıradışı etabın özelliklerinden bir taneside yarışan 6 takımın teknesinden beşinin tamir görmek zorunda kalması idi. Telefónica takımı yarış başladıktan kısa bir süre sonra, lider gruptan 400 deniz mili gerde kalarak tamir molası vermek zorunda kaldı. Takım çok kısa sürede toparlanarak yarışa dönmeyi başarmıştı.

PUMA takımı bu birincilikle 30 puan kazandı ve toplamda 113 puana yükseldi. Bu durumda yarışın lideri Telefonica ile arasındaki farkı 34 puana indirmiş oldular. Birinci etapta direk kırmalarına rağmen sonraki etaplarda puan almayı başararak liderle arasındaki farkı kapatmayı başardılar.

Yarışın genel puan durumu ise şöyle oluştu.

Telefonica 147
PUMA 113
Groupama 107
Camper 104
Abu Dhabi 55
Sanya 25

VOLVO OCEAN RACE / IAN ROMAN
VOLVO OCEAN RACE / IAN ROMANVOLVO OCEAN RACE / IAN ROMAN
Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı