DenizcilikHaberler

Yıldırım: Balıkçı limanları yat limanına dönecek…

Bakan Yıldırım, Bartın’ın Amasra ilçesindeki iskele açılışında yaptığı konuşmada, memleketin cennet köşelerinden olan Amasra’nın daha iyi tanınmasını, daha çok insanın gelmesini ve ekonomisinin gelişmesini istediklerini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Şile’den Sinop’a kadar sahil kesiminde mevcut balıkçı limanlarının, aynı zamanda yatlar ve Kruvaziyer turizminde kullanılması için bir eylem planımız var” dedi.

Kruvaziyer yolcu limanının ve Amasra tünelinin temel atılışlarına katılamadığını ama açılışlarına gelebildiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

“Önemli olan işin yapılması, işin bitmesidir. Liman da bitti tünel de bitti. Amasra bütün güzelliğiyle ortaya çıkıyor. Şimdi buraya 750 bin kişilik kuğu gibi kruvaziyer gemileri getirtmemiz lazım. Dünya harikası, dünyanın göz bebeği Amasra’yı daha çok tanıtmamız lazım. Bunun için iskelemizi yaptık. Bundan sonrası size düşüyor. Burası esasında balıkçı barınağıyla birlikte yat limanına dönüştü. Burası zaten doğal yat limanı. Bundan sonra biraz daha gayret edeceğiz. Daha çok tanıtacağız, kruvaziyer gemilerin varış noktası olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Çünkü Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 2023 stratejisinde deniz turizmini geliştirmek var. Bunun için Karadeniz sahillerini turizme açma var. Şile’den Sinop’a kadar sahil kesiminde mevcut balıkçı limanlarının, aynı zamanda yatlar ve kruvaziyer turizminde kullanılması için bir eylem planımız var. Bu eylem planı çerçevesinde Amasra iskelesi, ilk proje olarak şu anda bitmiş durumda. İki yıl sürdü, 10 milyon liraya mal oldu. Helal olsun. Amasra daha fazlasına da layık. Çünkü, burası hakikaten cennetten bir köşe.”

-“10 yılda 16 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapıldı”

Yıldırm, Bartın ve ilçelerine son 10 yılda yapılan yatırımın tutarının yaklaşık 1,5 milyar lira olduğunu ifade ederek, bunun yarısının bakanlığınca yaptığını söyledi.

Bakanlığının, Türkiye’nin her tarafındaki yatırımların yarısını gerçekleştiren bir bakanlık olduğunu altını çizen Yıldırım, “Böyle olmasaydı, Türkiye’nin her bir yanında, 10 yılda 16 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapılmazdı. 150 kilometre tünel yaptık. Türkiye bir Bolu Tüneli’ni ancak 30 yılda yapabildi. 13 hükümet 23 bakan değişti. Ancak, yine onu da geldik biz bitirdik. Hizmet edeceğiz, yapacağız. Bu bizim vazifemiz. Çünkü siz bizlere güvendiniz, destek verdiniz. Bizim de görevimiz insanımızın, halkımızın hak ettiği, layık olduğu her türlü hizmeti geciktirmeden yapmaktır. Bunun için buradayız” diye konuştu.

Yıldırım, konuşmasının ardından iskelenin açılış kurdelesini keserek, iskeleyi gezdi.

habervitrini

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı