Dalış NoktalarıDalış YazılarıFehmi ŞenokKöşe YazılarıSeyahatYaşam

Kemer

Böcek taşı: Korsan adasının doğusundaki bu derin resif 55 metreye kadar inmektedir. Taşların aralarındaki böcekler yöreye adını vermiştir. 5 metreden başlayan dalış bölgesinde 55 metreye inildiğinde dalış bilgisayarınız dekompresyon süresini gösterecektir.Beklemeli çıkışınız ve gezintiniz anında bu dekompresyon süresi sıfırlamaktadır. Güvenlik kuralları aşılmadığı sürece oldukça keyif veren bu dalış noktasındaki akıntıya dikkat edilmesi gerekir.

Bacalı mağara: Birçok dalış merkezinin bilmediği ya da zor bulduğu bir dalış noktasıdır. Akdeniz’in berrak sularında 20 metreye geldiğinizde kayaların üzerinde bir delik ile karşılaşırsınız. Çapı oldukça küçük olan bu girişten ancak bir dalgıç geçebilir. İçeriye girdiğinizde gözünüz karanlığa alışıncaya kadar bekleyin. Daha sonra 30 metredeki çıkıştan süzülen güçlü ışık ilginizi çekecektir. İçerisi 10 kadar dalıcı alacak genişliktedir. Dibin kum olmasından dolayı palet kullanmamalısınız.

İyi bir BC ile yüzerlik ayarı yaparak duvarlardaki sünger ve yumuşak mercanların yanısıra karavidaları, Kızıldeniz kökenli asker balıklarını izleyebilirsiniz. Mağara çıkışında ise sizi vatozlar karşılıyacaktır.

X-Resifi: Büyük adanın Olumpu’a bakan tarafında kıyıdan başlayan taşlar derinlere doğru iner. Kayaların en uç noktası olan 20 metrede duvar başlar. 6o metreye kadar inen duvar Akdeniz’in koyu lacivert sularında dolaşan baraküdalarla doludur. İri sinaritler ve oldukça büyük kovukları olan derin sularda asker balıklarının çokluğu izlenir. Deneyimli dalgıçların dalması gereken yöre, akıntıların etkisinde kalmaktadır. Dolayısı ile tekneye dönmek oldukça güçtür.

Y. Fehmi ŞENOK
Sualtı Fotoğrafçısı

fsenok@scubaturk.org
www.scubaturk.org

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı