ÇevreHaberlerManşet

Banyo oyuncağı değil çevreci tekne

IKEA’dan, Londra’da çevre dostu bir hamle.

7 Şubat tarihinde Birleşik Krallık’taki en büyük sürdürülebilir mağazası IKEA Greenwich’in açılışını gerçekleştiren IKEA, her yıl 300 ton atığın toplandığı Thames Nehri’yle birleşen Deptford Deresi’ni arındırmak için suya iki küçük tekne indirdi. Aralarında su şişeleri, cips paketleri ve futbol toplarının bulunduğu atıkları toplama görevini üstlenen mini tekneleri özel kılan ise teknelerin IKEA banyo oyuncağı SMAKRYP şeklinde olması.

Arındırma işlemini Çin’de geliştirilen Orca teknolojisiyle yapan SMAKRYP tekneleri uzaktan kontrol ediliyor ve her bir tekne günde iki kilograma kadar atık toplayabiliyor.

Mother Londra imzalı kampanya kapsamında, Creekside Education Trust işbirliğiyle bölgedeki ailelere bilinçlendirici eğitimler sunuluyor ve bölge halkı SMAKRYP teknelerine kaptanlık yapıyor. Dereden toplanan atıkların, ileride IKEA Greenwich mağazasında sergilenecek bir heykele dönüştürülmesi hedefleniyor.

IKEA’nın çevreci tekneleri, sürdürülebilirlik alanında çalışmalar yürüten ve insanları su yollarındaki plastik kirliliği hakkında bilinçlendiren hayır kurumu Hubbub’a bağışlanacak.

Haber: MediaCat

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı