HaberlerManşetSeyahat

Yüzen Venedik: Costa Venezia 

Costa Cruises’un Çin pazarı için tasarladığı yeni gemisi 135 bin ton ağırlığında, 323 metre uzunluğunda ‘Yüzen Venedik’ Costa Venezia; törenle suya indirildi. Yapımı, Avrupa’nın en büyük gemi yapım şirketi olan Fincantieri tarafından gerçekleştirilen gemi; Marco Polo’nun izini sürerek 3 kıtada 4 denizde ve 18 ülkede Avrupa’dan Uzak Doğu’ya uzanan seyahatler için cruise gezginlerine hizmet verecek.

Julia Li (Costa Cruises / Çin ve Güney Asya Marka Yöneticisi), Roberto Olivari (Monfalcone Shipyard Direktörü) ve Costa Venezia’nın denize atılma seremonisini gerçekleştiren, geminin “Manevi Anne”si tersane çalışanı Chiara Ustulin.

Gemi, 5 bin 200 kruvaziyer yolcusunu misafir edebilecek. İtalya’da inşa edilen Costa Venezia, Çin pazarındaki en büyük gemi olacak.

Costa Venezia’nın; Trieste Limanı’ndaki suya indirilişine, akrobasi uçakları ve havai fişek gösterileri eşlik etti. Venedik kentinden ilham alarak tasarlanan gemi; her köşesinde yolcularına İtalyan kültürünü ve hayat tarzını yaşatmayı vaat ediyor.

Marco Polo ve Casanova’nın sofistike ruhunu hissetmek; adeta Venedik sokaklarında dolaşır gibi gemiyi keşfetmek mümkün. Geminin tiyatrosu Venedik “La Fenice” tiyatrosundan ilham alıyor; adeta St. Mark’s Meydanı’nda dolaşırken her adımda Venedik esnafı tarafından yapılan gerçek gondolları görmek, İtalyan mutfağının lezzetlerini tatmak mümkün. 

Costa Venezia, Avrupalı ve Amerikalı yolcularıyla birlikte, ünlü kaşif Marco Polo’nun Akdeniz’den Orta Doğu’ya, Güney Doğu Asya’dan Uzak Doğu’ya varan seyir izlerini takip ederek 53 günlük bir yolculuktan sonra Tokyo’ya varacak. Bu yolculuğa Türkiye’den de 100’den fazla tatilsever katılacak. Daha sonra da 18 Mayıs’ta Şanghay’dan ilk seferini gerçekleştirecek şekilde Çinli misafirlerine tahsis edilecek. Costa Venezia; üç kıtada, dört denizde ve on sekiz ülkede Avrupa’dan Uzak Doğu’ya uzanan yolculuğu için cruiser’larla buluşmaya devam edecek.

Costa Venezia, Costa Grubu’nun 2023 yıl sonuna kadar denize indireceği 7 yeni geminin ilki oldu. Costa Türkiye Müdürü Ercan Abitagaoğlu; toplam 6 milyar Euro’luk bu yatırım kapsamında ikinci yeni gemi Costa Smerelda’nın da Ekim ayında suya indirileceğini belirtti.

Gemi Adı : Costa Venezia
Toplam Personel: 1278
Kabin: 2116
Gemi Yapım Tarihi : 2019
Tonaj : 135500 t
Kapasite : 5260
Ortalama Hız: 18 knot
Uzunluk : 323,6 mt
Genişlik : 37,20 mt
Güverte Sayısı : 20 deck
Yapım: Fincantieri

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı