ÇevreHaberlerVideo

Dünyayı daha önce hiç böyle görmediniz

İnanılmaz öykü başlıyor…“Gezegenimiz” belgeseli, 5 Nisan 2019’da dünya genelinde yayınlanıyor.

Dünyanın önde gelen doğa koruma kuruluşu WWF’in (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) işbirliği ile hazırlanan “Gezegenimiz” belgeseli, 5 Nisan 2019’da Netflix’te yayınlanacak. Tanıtım fragmanı ve ilk karelerden alınan görselleri bugün dünya genelinde paylaşılan “Gezegenimiz”, Yeryüzü ve Mavi Gezegen belgesellerine de imza atmış olan yönetmen Alastair Fothergill ve yapım şirketi Silverblack Films tarafından hazırlandı.

Sekiz bölümlük belgesel dizisi, en yeni çekim tekniklerinden 4K kamera teknolojisi ile çekildi. Belgesel evimiz dediğimiz gezegenimizin ender türlerini ve hassas habitatlarını sergilerken şaşırtıcı manzaraları hiç görülmemiş şekillerde sunmayı amaçlıyor.

Dört yılda tamamlanan belgeselin çekimleri, 600’den fazla üyesi bulunan bir ekip tarafından, üç bin beş yüz gün boyunca, bütün kıtaları kapsayacak şekilde, 50 ülkede gerçekleşti.

Belgesel, Kuzey Kutbu’nun uzak ve vahşi doğasından gizemli derin denizlere, Afrika’nın uçsuz bucaksız manzaralarından Güney Amerika’nın çok çeşitli ormanlarına kadar dünyanın dört bir yanındaki zengin habitat çeşitliliğine odaklanıyor.

İngilizce konuşulan ülkelerde belgeselin seslendirmesini ünlü doğa bilimci Sir David Attenborough, yapacak. Gezegenimiz’in Türkçe seslendirmesini gerçekleştirecek isim ise 2019’da duyurulacak.

WWF tarafından Londra’da düzenlenen “Gezegenin Durumu” etkinliğinde konuşan Sir David Attenborough belgeselle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

“Gezegenimiz, izleyicileri doğal dünyamızın güzelliğini ve kırılganlığını sergileyen muhteşem bir yolculuğa çıkaracak. Günümüzde, evimiz dediğimiz gezegenimizin sağlığına yönelim en büyük tehdit insanlar olarak biziz. Ancak eğer şimdi harekete geçersek, yol açtığımız sorunları çözmemiz için hâlâ zaman var. Tüm dünyanın bize kulak vermesine ihtiyacımız var. Gezegenimiz, dünyanın en iyi film yapımcılarından ve çevrecilerinden bazılarını bir araya getiriyor. Bu önemli hikâyenin dünya çapındaki milyonlarca insana ulaşmasına yardımcı olmaktan çok mutluyum.”

Belgesel, WWF ile işbirliği sayesinde dünyanın dört bir yanındaki insanların doğal dünyamızın neden önemli olduğunu keşfetmesine yardımcı olacak daha geniş bir küresel projenin parçası hâline geldi. Gezegenimizin harikalarını sergilemenin ötesine geçen proje, zengin çevrimiçi kaynaklardan okullar için eğitim programlarına kadar, insanların ve doğanın varlığını sürdürebildiği bir gelecek için şimdi ne yapmamız gerektiğini ortaya koyacak.

Yönetmen Fothergill şöyle konuştu: “Gezegenimiz” bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz en iddialı çalışma. Dünyanın dört bir yanında yüz milyonlarca insana ilham vereceğini; böylelikle gezegenimizin ve karşılaştığı çevre tehdidinin daha önce hiç olmadığı kadar net anlaşılacağını  umuyoruz. Yapım ekibi, nefes kesen doğa tarihi kesitlerini yakalamak ve hiç filme alınmamış anları insanların evlerine getirmek için en son çekim teknolojisini kullanarak dünyanın her köşesine gitti. Dizinin eş zamanlı olarak dünya genelinde Netflix’te yayınlanması, insanların ortak sorumluluğumuzu anlamasını ve bunun bir parçası olmasını sağlayacak. Gerçekten, hepimiz bu işte beraberiz.”

Netflix Belgeseller Başkan Yardımcısı Lisa Nishimura belgeseli şu sözlerle değerlendirdi: ‘Gezegenimiz; Alastair Fothergill, Keith Scholey ve Silverback Productions’daki herkesin imza attığı olağanüstü bir başarı ve dünyanın etrafında muhteşem bir keşif yolculuğu. Dizinin Sir David Attenborough tarafından seslendirilecek olması ve küresel bir platform olarak Netflix’in bu önemli ve büyülü diziyi 190’dan fazla ülkedeki izleyicilerle buluşturacak olması bizi sevindiriyor”

WWF Birleşik Krallık Genel Direktörü ve Gezegenimiz’in Baş Yapımcısı Colin Butfield şöyle konuştu: “Gezegenimize yaptıklarımızın tam etkisini bilen ilk nesil ve bu konuda bir şey yapma şansına sahip son nesil biziz. İşleri yoluna koyma ve daha iyi bir geleceğe doğru adım atma açısından benzersiz bir tarihî konumdayız. Gezegenimiz, dünyamızı korumak için küresel olarak harekete geçmemiz gereken kritik bir zamanda, dünyamızın harikalarını gözler önüne seriyor.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı