HaberlerVideoYarışlarYelken Sporları

Extreme Sailing Series İkinci Kez İstanbul’da

Extreme Sailing Series’in 3. Etabı, 07-10 Haziran 2012 tarihleri arasında İstanbul Ahırkapı’da gerçekleştirilecek.

İstanbul, 2006 yılından bu yana birçok ülkede düzenlenen ve dünyanın en yetenekli yelkencilerinin yarıştığı Extreme Sailing Series yelken yarışlarına ikinci kez ev sahipliği yapacak. Organizasyonu Euroasia Sports tarafından yapılacak olan Extreme Sailing Series’in 3. Etabı, İstanbul Ahırkapı’da 07-10 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Şubat ayında Umman’da başlayarak Aralık ayında Brezilya’da sona erecek seriye 6 ülkeden 8 takım katılmakta.

Bu sezon 6.kez düzenlenen Extreme Sailing Series’in 2012 yılı programında Avrupa, Asya, Arabistan ve Güney Amerika’da gerçekleştirilecek toplam 8 etkinlik yer alıyor.
Program şöyle:

-28 Şubat-2 Mart Muscat/Umman
-17-20 Nisan Qingdao/Çin
-07-10 Haziran İstanbul/Türkiye
-05-08 Temmuz Porto/Portekiz
-30 Ağustos-2 Eylül Cardiff/İngiltere
-13-16 Eylül Trapani/İtalya
-18-21 Ekim Nice/Fransa
-29 Kasım-2 Aralık Brezilya

Etkinlik Formatı ve Yeni Sınıf Kuralları

ESS’de yarış günleri yaklaşık 20 dakikalık en az 5 en fazla 10 yarış yapılmakta. Her teknede 5 mürettebatın yanı sıra 6.adam olarak seçilen özel misafirler yer alır. Extreme Sailing Series’in kendine has bu formatı sayesinde gerek 6.adam olan konuklar gerekse kıyıda yarışı yakından izleyenler eşsiz bir deneyim yaşarlar.

8 ayrı ülkede gerçekleştirilen her etap, filo yarışları, ikili yarışlar ve hız denemelerinin yer aldığı disiplinleri içermektedir. Her etap açık deniz yarışı ve halkın önünde yapılan stadyum yarışlarını birleştiren yarış formatından oluşmaktadır. Yelken tutkunlarının sonuçları yarış sırasında öğrenebilmeleri için su üstü hakemlik sistemi uygulanmaktadır.

Extreme Sailing Series gibi global bir etkinlik, düzenlendiği şehirlerde sportif miras bakımından önemli bir etki yaratmaktadır. Etkinlikleri geliştirmek ve katılımı arttırmak amacıyla, halk günlerinde 8 saat süren eğlenceler düzenlenmektedir. Rüzgar sörfü, kiteboard ve laser gibi destekleyici spor aktiviteleri, Extreme Sailing Series’ in yarış dışı zamanlardaki günlük programında yer bulmaktadır. Yarışma, interaktif eğlenceler yanı sıra hit müzikler, barlar ve yeme içme alanları ile birlikte geniş kapsamlı bir kıyı eğlence programını içermektedir. Müzik etkinlikleri Extreme Sailing Series Sailing Remixed başlığı altında merkezde oluşturulacak mekânlarda gerçekleştirilecektir.

2011 yılında Extreme Sailing Series, başta TRT (Türkiye) olmak üzere, CNN (Intl), UK Terrestrial Station Channel 4, Bloomberg (Intl), Sky Sports (İngiltere, Yeni Zelanda), Fox Sport (Avustralya), Sport + (Fransa) ve ESPN (Brezilya) dahil toplam 13 dilde, 42 farklı kanalda ve 120 ülkede yayınlanmıştır. 6 kıtada 510 milyon haneye ulaşan programlar, 60 saatin üzerinde ve 5 bölümden oluşan seriler şeklinde yayınlanmıştır.

EKİPLER

Extreme Sailing Series’ in bu sezonki ekipleri, 7 farklı ülkeden; 21 olimpiyat, 6 America’s Cup, 7 dünya turu yarışı, 47 dünya şampiyonası ve 28 Avrupa şampiyonası katılımı bulunan dünya çapında 40 yelkenciden oluşuyor.

Alinghi / İSVİÇRE / Alain Gautier / FRANSA
GAC Pindar / İNGİLTERE / Ian Williams / İNGİLTERE
Groupe Edmond de Rothschild / FRANSA / Pierre Pennec / FRANSA
SAP Extreme Sailing Team / DANİMARKA / Jes Gram-Hansen Rasmus Kostner / DANİMARKA
Oman Air Masirah / UMMAN / Morgan Larson / ABD
Red Bull Sailing Team / AVUSTURYA / Roman Hagara / AVUSTURYA
The Wave Muscat / UMMAN / Leigh McMillan / İNGİLTERE
ZouLou / FRANSA / Erik Maris / FRANSA

İngiltere’den üç ISAF World Match Racing şampiyonluğu bulunan Ian Williams ve Avusturya’nın iki olimpiyat altın madalyası sahibi yelkencisi Roman Hagara bu yıl şampiyonluğu kovalayacak yelkencilerden. Diğer yandan beş kez America’s Cup’da yarışan Fransız Bernard Labro ile Ernesto Bertarelli’den dümeni devralan Alinghi’nin Fransız yıldızı Alain Gautier İstanbul yarışlarının dikkat çeken isimleri olacak. Rekabetin en üst seviyeye taşınacağı yarışlarda başarının iki temel taşı tecrübe ve uyum olacak.

Kısa Notlarla Extreme Sailing Series:

• 2012 yarışları için Güney Amerika’dan Avrupa’ya, Arabistan’dan Asya’ya yayılan 3 kıtada 8 etkinlik gerçekleşecek.
• 8 üst sınıf takımın 6 ülkeyi temsil ettiği yarışlarda, 7 farklı ülkeden 40 üst düzey yelkenci yer alacak.
• 4 gün süren etkinlikte rekabetin doğasına aykırı olmadan, profesyonel yelken yarışçıları ile yelkenci olmayanlar 6.adam konseptiyle bir arada yarışacak..
• Filo yarışları, sekizli yarışlar, zaman denemeleri, match racing ve diğer yarış formatları kullanılmaya devam edecek. Her zamanki gibi kısa, coşkulu ve güçlü!
• Denizde ve diğer alanlarda üst düzey VIP deneyimi. 6. Adam, etkinliklerin en önemli değeri olmaya devam ediyor.
• Halka açık günlerde 8 saat süren eğlence.

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı