Dalış YazılarıEthem YavaşKöşe Yazıları

Anı – 7

Yabancı misafirlerin avlanması hakkında yaptığım eleştiri ve öneriler gerekli yerlere ulaştı. İlgili olan şahıs ve kuruluşlar da tepkilerini ve kendi düşüncelerini özgürce dile getirdiler.

Ancak bu dostlarımızın en çok eleştirdikleri konu benim üslubum oldu. Hatta Biz Buradayız! sözünü tehdit olarak algılayıp bizi eli sopalılar diye tasfir edenler, altyapımın eksikliğini eleştirenler, yabancı misafirlerin avlanmasının belli kurallara bağlı olduğunu bilmediklerini ancak kesilecek cezayı cep harçlıklarından ödeyebileceklerini söyleyenler oldu. Doğrudur burası Türkiye…

Eli sopalılar kimlerdir? sizlere tanıtmak istiyorum :

Derya Akbaş : Bodrumspor Serbest Dalış ve Zıpkınla Balık Avlama Takım Kaptanı. 1971 Bodrum doğumlu, otel işletmecisi ve 1 kız babası.

Osman Bilgin : Aynı takımın sporcusu, 1971 Bodrum doğumlu, Kaptan. Kendine ait Bilgin teknesinin işletmecisi. 2 çocuk babası.

Ethem Yavaş : Takım sporcusu, 1974 Bodrum doğumlu, Seyahat Acentası Sahibi.

Derya Güner : Takım Sporucusu, 1976 Bodrum doğumlu, Kaptan.

Hüseyin Sert : Takım Sporcusu, 1978 Bodrum doğumlu, Kendine ait Zetaş Turizm Şirketi işletmecisi.

Erkan Özdemir : Takım Sporcusu, 1976 Manisa Salihli, 3 yıldız eğitmen balık adam. Aşkın Diving Shop Müdürü.

Bodrum’a yolunuz düştüğünde elinde sopalarla yabancı dalgıç arayan adamları görürseniz bilin ki onlar bizleriz. Bakın altta fotoğraflarımız da var. Bu takımı bilenler, bizleri tanıyanlar merak edenlere kişiliklerimiz hakkında birazcık olsun fikir verebilirler.

Amacım kavga etmek değil doğruyu bulmak, yapıcı olmak. Ticari hiçbir kaygımız ve amacımız olmadan iyi birşeyler yapmak için çabalıyoruz ve hiçbir kurum veya kuruluş bizim hedefimiz değil. Hele hele elimde dayanak olmadan eleştiri yapmak bana yakışmaz. Bu konuda gösterdiğim hassasiyeti herkes ve her türlü yanlış davranış karşısında kim olursa olsun gösteririm de. Yazımı beğenmeyip üstüne alınanlar da umarım benim kadar mücadeleci olurlar. Çünkü amaçlarımızın ortak noktasında buluştuğumuz zaman hedefi onikiden vurmuş oluruz. Yazımı dikkatlice okursanız hiçbir isim vermedim (Dergi adı dışında ) ve ismen kimseyi de suçlamadım.

Hepimiz denizciyiz. Antrenörümüz Sn. Dara Çetinkale hocam “Denizcinin yüreği temizdir, saftır çünkü onlar engin mavilerin suları ile yıkanmış tertemiz insanlardır” der.

Yüreğimizde kavga yok. Dostluğumuz, sevgimiz herkeze açık…

En derindeki en büyük balığa…
Rastgelsin.

Ethem Yavaş
Bodrum Spor Serbest Dalış Takımı Sporcusu

flakatr@superonline.com

Etiketler

İlgili Makaleler

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı