Haberler

DEFAMED 50. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFAMED) 50. Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. 9 Nisan 2016 tarihinde Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı saat 11.00’de başladı. Toplantıyı 49. Dönem Genel Sekreteri Alper Demircan açtı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk olarak Divan Kurulu seçildi. Yapılan oylama ile Divan Başkanı Müh. Süleyman Savaş, Başkan Yardımcısı Kapt. Cengiz Karabüber, Katip Üye ise Kapt. Hasan Ali Çelik olarak belirlendi.

Daha sonra, gelenek olduğu üzere, diğer sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin konuşmalarına geçildi.

Sırasıyla; Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Erkan Dereli’ye, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Feramuz Aşkın’a, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Birol Bayrakdar’a, Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Saim Oğuzülgen’e ve İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur’a söz verildi. İyi dileklerini ifade eden sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer konuşmacılar önceki yönetim kurulunu kutlarken yeni seçilecek yöneyim kuruluna başarılar dilediler. Daha önceden yapılmış bir planı olması dolayısıyla genel kurula katılım gösteremeyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka ise bir telgraf göndererek, önceki yönetim kurulunu tebrik ederek yeni seçilecek yöneyim kuruluna başarı dileklerini iletti.

Daha sonra 49. Dönem Genel Sekreteri Kapt. Alper Demircan Çalışma Raporunu, 49. Dönem Muhasip Üyesi Kapt. Kayhan Aytuğ ise Mali Raporu okudu. Denetleme Kurulu Raporunu 49. Dönem Denetim Kurulu Üyesi Kapt. Can Kıraç okudu. Üyelerin raporlar hakkında yaptığı değerlendirmelerin ardından raporlar aklandı. 49. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Baybora Yıldırım kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yaptı.

Ardından Muhammen Bütçe tetkik edilerek onaylandı. Derneğe öğrencilerin üye olarak alınması ile ilgili tüzük değişikliği önerisi tartışmaya açılarak kabul edildi.

Son olarak ise yeni yönetim ve denetim kurullarının seçimi yapıldı.

Listeler aşağıdaki şekilde belirlendi:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri
Baybora Yıldırım
Ahmet Hamza
Alper Demircan
Kayhan Aytuğ
Umut Çınar
Ayşe Aslı Başak
Nuri Mert Can

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri
Mine Gül Kahraman
Nuri Koray Kurun
Nevzat Aydın
Birol Çetinkaya
Görkem Elmalıpınar

Denetim Kurulu Asil Üyeleri
Saim Oğuzülgen
Bülend Temur
Cengiz Karabüber

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri
Can Kıraç
Çağlar Coşkunsu
Alaattin Yıldırım

12 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilen ilk Yönetim Kurulu Toplantısında görev dağılımı işe şu şekilde yapıldı: Baybora Yıldırım Yönetim Kurulu Başkanı, Ahmet Hamza İkinci Başkan, Alper Demircan Genel Sekreter, Kayhan Aytuğ Muhasip Üye, Umut Çınar, Ayşe Aslı Başak ve Nuri Mert Can ise üye olarak belirlendi.

İlgili Makaleler

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı