HaberlerYarışlarYelken Sporları

Bodrum Kupası’nda 2. Gün Rüzgar Yarışçıları Zorladı

Acıbadem ana sponsorluğunda gerçekleşen Bodrum Kupası’nın 2. günü Claudio Campione etabı Çökertme koyu’nda sona erdi.

Sabah saatlerinde durgun hava sebebiyle start ertelenmek zorunda kaldı. Saat 10:00’da beklenen start ancak 13:40’ta verilebildi, kısa finiş rotası uygulandı. Ancak 2-3 knot şiddetinde esen rüzgarla 17 millik yol katetmeye çalışan yelkenciler oldukça zorlandı. 56 yarışçı yattan sadece 8’i son finiş saati olan 18:25’ten önce finiş hattına varabildi.

Claudio Campione Etabı’nı ilk olarak Misafir B kategorisinde yarışan Swansong bitirdi, onları Performance Cruiser kategorisinde yarışan Extasea ve Misafir A kategorisinde yarışan Nikita izledi. Diğer kategorilere göre günün sonuçları şöyle:

GELENEKSEL AHŞAP YATLAR TÜMÜ
1 DAIMA
2 WENDY
3 AYAZ
BODRUM CUP MEGA

1 DAIMA

BODRUM CUP TRADITIONAL A
1 AYAZ
BODRUM CUP TRADITIONAL C
1 WENDY
PERFORMANCE CRUISER
1 EXTASEA
MISAFIR A
1 NIKITA
2 DESIRE
MISAFIR B
1 SWANSONG
MISAFIR C
1 FAME HOTEL
STANDART YELKEN
1 WENDY
Yarış sonrasında Çökertme koyu’nda Club Catamaran’da buluşan yarışçılar, Ender Kasal ve orkestrası eşliğinde Bodrum yöresi türküleri ile eğlendiler. Etap ödülleri töreninde yarışın sponsoru Claudio Campione firması tarafından ilk üç finişi alan Swansong, Extasea ve Nikita yatları ekiplerine kupa ve madalyaları takdim edildi.

Bodrum Kupası’nın içinde geleneksel olarak yer alan takım kıyafeti yarışması ile devam eden gecede, “Doğan Güneşin Ülkesi” temalı kıyafetleriyle yarışan Kaptan Yarkın ekibi, “En Fantastik Takım Kıyafeti” ödülünü aldı. “Büyük Yunus” ve “Elele II” ekipleri, En Şık Kıyafet dalında jüri özel ödüllerini alırken, “En Şık Takım Kıyafeti” ödülünü, ödüllü İngiliz yelkencilerle birlikte yarışan, Arsenal Kulübü eski asbaşkanı David Dein ve ekibi “Take It Easier” kazandı.

Gece Bodrum türküleriyle devam ederken, bir sonraki etap için hazırlıklar çoktan başlamıştı. Yarın yarışın “Denizbank Etabı”nda Çökertme’den hareket edilerek Kisebükü koyuna kadar olan 15 millik etapta yarışçılar bir kez daha mücadele edecekler.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı