DenizcilikHaberlerManşet

Kemal Saatçioğlu, Doğuş Marinalar CEO’su oldu

2011 yılının Şubat ayında Çeşme Marina’da Genel Müdür olarak görev yapmaya başlayan Kemal Saatçioğlu, marina sektöründe hızla büyüyen Doğuş Grubu’na Marinalar CEO’su görevine getirildi.

Setur Marinaları İş Geliştirme ve Proje Müdürlüğü ile Fenerbahçe Kalamış Setur Marina Müdürlüğü görevinden sonra üç yıldır Çeşme Marina Genel Müdürlüğü yapan Kemal Saatçioğlu, bundan sonraki hayatına Doğuş Marinalar Grubu CEO’su olarak devam edeceğini söyledi. Saatçioğlu, Çeşme Marina’da çok güzel bir üç sene geçirdiğini belirterek, “Burası Türkiye’nin en prestijli marinası. Burada hep çok güzel bir aile olduğumuzu söyledim. Hakikatten de öyleydi. O yüzden buradaki aileyi bırakmaktan çok büyük üzüntü duyuyorum. Ama benim hayatımı verdiğim mesleğimde bu çok büyük bir adım. O yüzden üzücü de olsa buradan ayrılıyorum. Ama Çeşme Marina emin ellerde. Mevcut Marina Müdürümüz Can Akaltan benim sorumluluklarımı devraldı. Çeşme Marina’nın prestijini daha da arttırarak bu mesleği Türkiye’de en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

fft261_mf2091262

Kemal Bey’in Yerini Doldurmak İmkansız

2012 yılından bu yana Çeşme Marina Müdürü olarak görev yapan ve Kemal Saatçioğlu’nun Doğuş Marinalar Grubu CEO’su görevine getirilmesinin ardından Genel Müdürlüğe getirilen Can Akaltan şöyle konuştu: “Kemal Saatçioğlu geldiği ilk günden itibaren Marinamızı öyle bir raya oturttu ki aslında, eminim onun içi de çok rahat benim içim de çok rahat. Çünkü benim işim çok kolay. Kesinlikle Kemal Bey’in yerini doldurmak imkansız. Ama onun bize açtığı yolda aynı şekilde ilerlemeye çalışacağız. İki yıldır Çeşme Marina’da Kemal Bey’in yardımcısı yani Marina Müdürü olarak görev yapıyorum. Kemal Bey tarafından yetiştirildim. Bunu gururla ve çok rahatlıkla söyleyebilirim. Ben Dokuz Eylül Üniversitesi Güverte Bölümü 2005 yılı mezunuyum. Uzak yol kaptanıyım. Altı yıl kadar süper yatlarda kaptan olarak çalıştım. Daha sonra Türkiye’ye geldiğim zaman 2012’de Çeşme Marina Marina Müdürü olarak işe başladım. Aynı zamanda şuan yine Dokuz Eylül Üniversitesi’nde deniz turizmi üzerine yüksek lisansımı tamamlıyorum.”

Üç Yılda Dört Önemli Ödül

Saatçioğlu’nun Çeşme Marina’da görev yaptığı üç yıllık dönemde Marina dört önemli ödüle layık görüldü. Nisan 2011’de hem Arkitere Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen yarışmada, Türkiye çapında karma kullanım kategorisinde ‘En İyi Proje’ ödülünün, hem de Turizm Haftası çerçevesinde düzenlenen İzmir Turizm Ödülleri kapsamında ‘Yılın Turizm Yatırımcısı’ ödülünün sahibi oldu. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen ve denizcilik sektörünün Oscar’ları olarak kabul edilen Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri kapsamında ‘Marina İşletmeciliği’ kategorisinde 2010-2011 yılının en iyi marinası seçildi. En son olarak da Dünya Denizyolu Taşımacılığı Altyapısı Birliği’ne (PIANC) bağlı Rekreasyonal Denizcilik Komisyonu tarafından ‘2014 PIANC Marina Üstün Tasarım Jack Nichol Ödülü’ne layık görüldü. Böylelikle Türkiye’den ilk defa bir marina Dünya Denizyolu Taşımacılığı Altyapısı Birliği’nden ödül almış oldu.

Doğu Akdeniz Çanağı ve Adriyatik Denizi’nin en büyük uluslararası marina zincirine sahip olan Doğuş Grubu, Akdeniz’in en büyük marina zinciri olan ve 21 adet marinaya sahip Hırvat Adriatic Croatia International (ACI) Grubu’nun yüzde 6.92’sine, bünyesinde üç marina bulunduran Yunanistan’ın en büyük marina zinciri MedMarinas’ın yüzde 51 hissesine sahip. Grubun Türkiye’de de D-Marin Turgutreis, D-Marin Didim ve D-Marin Göcek olmak üzere üç yatırımı bulunuyor. D-Marin’in üç ülke sularındaki yat kapasitesi ise yaklaşık 8 bin 500.

Milliyet.com.tr

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı