TeknolojiYaşam

Pentax Ricoh WG-20

RICOH, yeni modeli WG-20 kompakt dijital fotoğraf makinesini duyurdu. Tatilde geçirdikleri her anı ölümsüzleştirmek isteyen kullanıcılar, hem sualtında hem de karada fotoğraf ve video çekebilme keyfini yaşayacaklar. Yüksek ya da düşük sıcaklık, su, kum, gibi yıpratıcı şartlara da dayanabilen Ricoh WG–20, seyahat severler ve yaz sporlarına meraklı kullanıcılar için mükemmel bir seçenek.

ricoh-wg-20

Bu yeni model kompakt ve hafif gövdesiyle kolay taşınabilirlik sunarken, suya dayanıklı, darbeye dayanıklı ve soğuğa dayanıklı yapısı ile dış mekanlarda sorunsuz ve heyecan verici çekimler gerçekleştirmeyi sağlıyor. Suya dayanıklı kompakt dijital fotoğraf makinesi, dış mekan aktivitelerinde herkesin kolayca ve sorunsuzca çekim yapabilmesine imkan verecek şekilde tasarlandı. Kompakt ve hafif gövdesine rağmen WG-20 sıradan dijital fotoğraf makinelerinin ve akıllı telefonların gereken performansı sağlayamadığı zorlu dış mekan koşullarında dikkat çekici temel özelliklere sahip. 10 metreye kadar su geçirmezlik, 1.5 metreye kadar düşmelere karşı darbe dayanıklılığı, -10 dereceye kadar soğuğa karşı dayanıklılık bu özelliklerden yalnızca bir kaçı. Ayrıca WG-20, objeyi büyüten ve çıplak gözle çoğunlukla fark edilmeyen mikroskobik dünyayı görüntüleyebilen orijinal RICOH IMAGING-Dijital Mikroskop modu gibi gelişmiş yaratıcı özelliklere ve dış mekan çekimlerinden günlük ve iş amaçlı kullanıma kadar cevap verecek geniş bir uygulama yelpazesine sahip.

WG20_specs

Ayrıca kullanıcılar fotoğraf makinesini bisiklet veya üzerine sabitleyebileceği bir dizi opsiyonel aksesuar sahibide olabilecekler. Fotoğraf makinesinin aralıklı çekim ve HD video kayıt gibi yaratıcı çekim özellikleri ile kullanıcılar farklı bakış açılarından benzersiz görüntüler yakalayabiliyor.
İki saate kadar kesintisiz çekim ve 10 metre derinliğe kadar sualtı çekim

WG-20 hava geçirmezlik özelliğine sahip gövdesi sayesinde 10 metre derinliğe ve iki saate kadar kesintisiz su altı çekim sağlıyor. (IPX8 veya JIS Class 8 su geçirmezlik performansına eşdeğer). Ayrıca 1.5 metre yüksekliğe kadar darbeye dayanıklı*, toza dayanıklı (IPX6 veya JIS Sınıfı 6’ya eşdeğer),** -10 dereceye kadar soğuğa dayanıklı,** ve 100kgf ağırlığa kadar çarpmaya dayanıklı** olarak tasarlanan WG-20, güvenilir, sağlam yapısı sayesinde sert ve zorlu açık hava koşullarında bile üstün performans gösteriyor.

Mikroskobik gözlem için Dijital Mikroskop modu

WG-20 çıplak gözle görülemeyen mikroskobik dünyayı LCD ekran üzerinde incelemek ve fotoğraflamak için objeyi büyüten yenilikçi Dijital Mikroskop moduna*** sahip. Mercek çerçevesi etrafında konumlanan beş adet LED Makro Lamba sayesinde obje, makro çekime uygun şekilde çevresel ışıktan çok daha parlak ve düzgün olarak görüntülenir. Fotoğraf makinesinin ve objenin sarsıntısını en aza indirgemek için örtücü kapandığı anda Makro Lambaların aydınlatma seviyesini otomatik olarak yükselterek daha yüksek örtücü hızında çalışmasını sağlayan anında aydınlatma özelliğini devreye sokar. Daha detaylı inceleme ve çekim esnasında objeye olan odaklanma mesafesinin en az bir santimetreye sabitlenmesini sağlayan makro ayak standart aksesuar olarak sunuluyor.

solo_WG-20

En yeni süper-çözünürlük teknolojisi sayesinde yüksek kaliteli görüntüler

Yaklaşık 14.0 etkin megapiksel ve yüksek teknolojiye sahip görüntüleme motoru sayesinde elde edilen süper-yüksek çözünürlüğe ek olarak,WG-20 en yeni süper-çözünürlük teknolojisi ile gelişmiş görüntü işleme özellikleri ile net, parlak ve yüksek çözünürlüklü görüntüler sağlıyor. Bu sayede, kullanıcı görüntüler poster boyutuna büyütüldüğünde bile zahmetsizce net, parlak ve detayları iyi tanımlanmış yüksek çözünürlüklü çıkışlar alabiliyor.

HD video kayıt – Geniş, 2.7-inç LCD ekran

WG-20’nin HD video kayıt özelliği yüksek kaliteli video klipler çekebilmeyi kolay hale getiriyor. (1280 x 720 piksel, 16:9 oranında, saniyede 30 kare). Ayrıca film verisinden hareketsiz bir görüntü alabilmek ve video klibin başına ve sonuna yazı ile başlık girebilmek gibi farklı düzenleme özelliklerine de sahip. Buna ek olarak, fotoğraf makinesinde bulunan mikro-HDMI terminali (D tipi) sayesinde HD video klipler ve sesler eş zamanlı olarak harici ses-görüntü cihazlarına aktarılabiliyor. WG-20 yatay olarak 16:9 oranına genişletilmiş ve yaklaşık 230.000 noktacıklı, 2.7-inç renkli LCD ekrana sahip. RICOH IMAGING-orijinal AR (Anti-Reflection) kaplama rahatsız edici parlama ve yansımaları en aza indirgeyerek çoğunlukla dış mekan çekimlerinde karşı karşıya gelinen güçlü güneş ışığında bile ekran üzerindeki görüntülerin parlak ve net olarak görülebilmesini sağlıyor.

28mm geniş açı kapsama alanına sahip 5X optik zoom mercek

WG-20 kompakt gövdesinde 5mm’den 25mm’ye kapsama alanına sahip beş kat optik zoom mercek barındırıyor. (35mm formatında yaklaşık 140mm medium teleobjektiften yaklaşık 28mm geniş açıya eşdeğer). Bu kullanışlı zoom mercek, geniş açılı fotoğraflardan, nefes kesen manzaralara ve kalabalık grup/aile fotoğraflarına, hatta uzaktaki objelerin etkileyici tele objektif fotoğraflarına kadar farklı sahne ve objelerin çekimlerinde son derece kullanışlı bir yardımcı haline geliyor

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı