HaberlerYarışlarYelken Sporları

VOR 2011 – 2012 | Cape Town’a ilk Ulaşan:Team Telefonica

Team Telefónica, vuvuzelalar eşliğinde 40 knotu aşan rüzgarların ardından Cape Town limanına ilk girişi yapan yat oldu. Iker Martínez ve takımı, Iberdrola liman içi yarışını son sırada bitirmesine rağmen, üç hafta süren ilk ayağı hatasız performanslarıyla ilk sırada bitirdiler.

IAN ROMAN/Volvo Ocean Race

 

Cumartesi günü yerel zamanla 20:14’te etabı tamamlayan ekibi, Table Bay’de 40 knotu aşan rüzgar karşıladı ve 21 gün 5 saat 14 dakika 25 saniye süren bu zorlu etabın sonunda vuvuzelalı kutlamalarla aileleriyle buluştular. Kalabalık bir seyirci topluluğu ve şampanya banyosu eşliğinde kutlamaları kabul eden Team Telefonica ekibi, 3 haftalık zorunlu diyetin ardından hamburger ve patates kızartması ile kutlamalarına devam ettiler.

CAMPER takımı is Pazar abahı erken saatlerde 21 gün 21 saat 48 dakikalık derecesi ile etabı ikinci olarak tamamladı. Groupama takımı ise 3. durumda.

IAN ROMAN/Volvo Ocean Race

Bilindiği üzere diğer 3 tekne yarıştan çekilmek zorunda kalmış ve Cape Town’a kargo gemisi ile ulaşmak zorunda kalmışlardı. Her üç tekne de yarışın ikinci etabının başlangıç tarihi olan 10 Aralık tarihine kadar teknelerini onarmak için 24 saat çalışıyorlar.

Olimpiyatlarda altın ve gümüş madalya sahibi İspanyol skipper Martínez’e göre, bir rüya gerçek oldu. “umduğumuzdan daha fazlasını elde ettik” diyen Martinez “Bu yarışta neler olabileceğini gördük ve muhteşem duygularla ikinci etaba hazırlanıyoruz” diye devam etti.

IAN ROMAN/Volvo Ocean Race

Telefónica 31 puanla lider, CAMPER 29 puanda ve Groupama an itibariyle yarışın ilk etabını bitirmedi. Sorunsuz olarak bitişe ulaşırlarsa 22 puan alacaklar.

 

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı