Deniz YazılarıDenizcilikGökhan KarakaşHaberlerKöşe YazılarıManşet

Divina İstanbul’a doğru yola çıktı

Son yıllarda hızla geliştiği için denize kıyısı olan pek çok ülkenin ağırlık verdiği kruvaziyer turizm(otel gemi tatili) sektöründe İstanbul ön plana çıkmaya başladı. İtalyan MSC, dünyanın en büyük yolcu gemilerinden olan Divina’yı Sophia Loren’in katılımıyla hizmete sokarken, gemi Marsilya’dan İstanbul’a doğru ilk yolculuğuna çıktı. 4 bin 345 yolcu kapasiteli 334 metre uzunluğundaki devasa MSC Divina’nın(İtalyanca-ilahi güzellik) seyir bilgisayarlarına İstanbul Boğazı girişinde yapacağı manevraları ve izleyeceği rota yüklendi.

Klasik otel tatillerine alternatif olarak son 10 yılda hızla gelişen kruvaziyer turizm(otel gemi tatili) için firmaların yarışı devasa boyutlarda gemilerin yapılmasını sağlıyor. 11 otel gemi ile sektörün en büyük isimlerinden olan İtalyan MSC firması, dünyanın en büyük yolcu gemilerinden birini daha denize indirdi. Akdeniz’de hizmet vermesi için geçtiğimiz yıllarda hizmete giren MSC Fantasia ve MSC Splendida’nın ardından MSC Divina’da Marsilya’dan törenle ilk yolculuğuna uğurlandı. 3 gemiye de isimlerini veren ünlü aktris Sophia Loren’in de katıldığı törende Fransız aktör Gerard Depardieu ile UNİCEF’in iyi niyet elçisi ünlü Rus kemancı Maxim Vengerov’da yer aldı.

Sophia Loren

“Seyahat farklı kültürlerin anılar bırakması”
İlerleyen yaşına rağmen(75) gençliğiyle dikkat çeken Sophia Loren gemiden daha fazla ilgi odağı oldu. Pek çok Avrupa ülkesinin yanı sıra Japonya, Endonezya, Meksika, Avustralya ve Rusya’dan gelen yüzlerce basın mensubu gemiyi uğurlayan Sophia Loren’i görüntülemek için yarıştı. Gemiye ismini veren İtalyan aktris, “Bir gün MSC’nin kurucusu Gianluigi Aponte ile sohbet ediyordum. Benden sonra ismimi bırakacağım bir geminin olmasını hayal ettiğimden bahsettim, O’da bana olağanüstü bir deneyimin sonsuza dek süren anılar bırakacağını söyleyerek ‘Divina’ ismini önerdi. Ve işte MSC Divina gemisinin ismi böyle doğdu. Çünkü benim için seyahat bir çok kültürün ortak bir noktada buluşacak insanlarda sonsuza dek kalacak anılar bırakması demek” dedi. Sophia Loren Fransız oyuncu Gerard Depardieu ile birlikte MSC Divina’yı ilk yolculuğuna uğurladı.

İstanbul’a yolculuk başladı

MSC Divina her hafta İzmir ve İstanbul’dan çıkacağı yolculuğu Hırvatistan’ın Dubrovnik, İtalya’nın Venedik ve Bari ile Yunanistan’ın Katakolan limanlarına uğrayarak sürdürecek. 334 metre uzunluğunda 38 metre genişliğindeki 140 bin tonluk gemi 22 katlı bir apartmanın yüksekliğinde. Akdeniz, kruvaziyer turizm sektöründe en çok tercih edilen limanları barındırdığı için MSC Divina İstanbul-Katakolan arasında sefer yapacak. Her seferinde 400-500 Türk yolcuyu taşıması beklenen gemi çeşitli ülkelerden 4 bin yolcuyu da İstanbul’a getirecek. Çanakkale ve İstanbul boğazlarını geçerken izleyeceği rota bilgisayarlarına yüklenen MSC Divina’nın yapacağı her manevra üzerinde de uzun uzun çalışıldı. Karaköy Limanı’na demirleyerek yolcularını almayı planlayan dev gemi şimdiye kadar İstanbul’a gelen en büyük yolcu gemilerinden biri olacak. Geminin 5 Haziran’da İstanbul’da olması bekleniyor.
GÖKHAN KARAKAŞ Milliyet

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı