Etkinlikler

2. Ulusal Denizci Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştayı

1.KASIM.1937, T.B.M.M. 5.DÖNEM 3. TOPLANMA YILINI AÇARKEN, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DİYOR Kİ;

“…Denizcilik sadece ulaştırma işi değil, iktisadi iş olarak anlaşılacak ve tersaneler, gemiler, limanlar ve iskeleler inşa edilecek, deniz sporları kulüpleri kurulacak ve korunup geliştirilecektir. Çünkü: Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer. En uygun coğrafi konumda ve üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri bir denizci ulus yetiştirmek yeteneğindedir. Bu yetenekten yararlanmasını bilmeliyiz. Denizciliği Türk’ün büyük ulusal ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız…”

SENE 2016 – TC KALKINMA BAKANLIĞI ONUNCU KALKINMA PLANI (2014-2018) DA SADECE İSTATİSK BİLGİSİ BULUNMAKTA. ÇÖZÜM VE PLAN MEVCUT DEĞİL.

TC Kalkınma Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) Tamamı 221 sayfa 1125 Paragraf. Bunun Sadece toplam 6 sayfası Lojistik ve Ulaştırmaya ayrılmış. Tüm Kalkınma Planında Sadece 6 paragrafta Denizcilik den (Deniz Endüstrisi) bahsedilmiş.
01. Paragraf 821, 7 satırda, Deniz yolu taşımacılığı;
02. Paragraf 822, 3 satırda Beyaz Bayrağa geçiş;
03. Paragraf 823, 5 satırda, Türkiye’de yapılmakta olan 3 liman;
04. Paragraf 679, 3 satırda, Gemi İnşa sanayi;
05. Paragraf 754, 4 satırda, Su ürünleri;
Özetlersek tüm kalkınma planında Sadece 22 satırda Deniz Endüstrisinden bahsedilmiş, bahsedilen konular içerisinde ne bir öneri, ne bir tavsiye var sadece geçmiş senelere ait kısa istatistik bilgiler.

TÜRKİYE DENİZCİLİK FEDERASYONU OLARAK BİZ DİYORUZ Kİ;
Denizci bir millet olmanın ve denizin öneminin kamuoyuna anlatılması bizim için mukaddes bir dava olarak kabul edilmiştir.

Denizciliği, tersaneleri, gemileri, limanları, iskeleleri, balıkçılığı, sporu, turizmi ve tüm sektör çalışanları ile DENİZ ENDÜSTRİSİ adı altında bir bütün olarak ele almaktayız.

TÜRK DENİZ ENDÜSTRİSİNİ;

– Ülkemizin stratejik sektörler listesine alınması Dünyada lider ülkeler arasında yerini bulması ve diğer ülkelerin tüm yönleri ile örnek alacağı konuma gelmesi,
– Ekonomik büyüklük ve İstihdam olarak layık olduğu seviyeye ulaşması için Denizcilik Endüstrisinin tüm paydaşları ile birlikte var gücümüzle çalışacağız.

Deniz, Denizcilik ve DENİZ ENDÜSTRİSİ kamuoyuna sunulurken daima evrensel hukuk kural ve koşulları önde tutulacaktır. Ülkemizin ekonomik çıkarları başta olmak üzere her sorunu önce insan ve özel olarak denizci, gemi insanı bakış açısı ile değerlendireceğiz.

Bunun için düzenleyeceğimiz Çalıştayda;

– Ülkemiz Deniz Endüstrisinin mevcut durumunu ve potansiyelini rakamları ile birlikte belirleyecek, sektör temsilcilerinin teknik görüşlerini birleştirecek ve ortak çözüm yöntemleri saptayacağız.
– Çalıştayda alınan kararlar, katılımcıların görüşlerinin alınmasının akabinde bir bildirgeyle kamu ile paylaşılacaktır.
Yukarıda Bahsedilen hedefler doğrultusunda, Çanakkale Zaferi ve Deniz Şehitlerini Anma, aynı zamanda Türkiye Denizcilik Federasyonunun 4.cü Kuruluş günü olan 18 Mart 2016 tarihinde Elit Hotel/Dragos adresinde 09:30-18:00 saatleri arasında Denizcilik Federasyonu tarafından 2.Denizci STK’lar Çalıştayı düzenlenecektir.
Sloganımız “Güçlü Deniz Endüstrisi, Güçlü Ekonomi, Güçlü Türkiye”
Çalıştayımızda, Deniz Endüstrisinin Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte; Güçlü Deniz Endüstrisini Nasıl oluştururuz? Nasıl katkıda bulunuruz? Neler yapmalıyız? sorularına cevap aranacaktır. Çünkü bunları en iyi Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizler biliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur,

Türkiye Denizcilik Federasyonu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı