HaberlerManşetSu Altı

Mevlana’yı su altında andılar

Mevlana Celaleddin Rumi’nin ölüm yıldönümü olan 17 Aralık için su altı fotoğraf sanatçıları ilginç bir çalışma yaptı. Fethiye’de dalış yapan ekip su altında semah yaptıkları anları görüntüledi.

Konya’da 17 Aralık 1273’te ölen Mevlana Celaleddin Rumi’nin ölüm yıldönümünde dalgıçlar sualtında bir etkinlik düzenledi. Tasavvuf düşüncesinin temsilcisi büyük düşünür için Akdeniz’in aydınlık sularını seçen dalgıçlar, geçtiğimiz günlerde Fethiye’de daldı. Sosyal mesajlar veren sualtı fotoğraflarıyla tanınan Bülent Kılınç’a dalış eğitmeni Erhan Öztürk eşlik etti.
25 yıldır sualtı eğitmeni olan Erhan Öztürk önce semazenin giydiği ve kefeni temsil eden beyaz kıyafet tennureyi giydikten sonra başına da mezar taşını simgeleyen sarığı taktı. Beline bağladığı 20 kg ile suyun altında kalmayı başaran Öztürk güç anlar yaşarken, semazenler gibi bir elini gökyüzüne diğerini toprağa döndürerek poz vermeyi başardı.
‘Işık tutuyor’
Nefesini tutan Öztürk ile yüzeyden giren güneş ışığını aynı kareye sığdıran Bülent Kılınç’ta ilginç fotoğraflar çekti. Sualtı fotoğrafçısı Bülent Kılınç; “Hazreti Mevlana evrensel insanlık sevgisi ile günümüze ışık tutuyor. Hazreti Mevlana’yı biraz olsun anlatabildiysek ne mutlu bize” dedi.
Semazeni 5 metre derinlikte canlandıran Erhan Öztürk ise, “Nefesimi büyük düşünür için tutmak bana gurur verdi ” diye konuştu.

Milliyet.com.tr – Gökhan Karakaş

denizin-altinda-semaha-donduler-7974326_1338_m

denizin-altinda-semaha-donduler-7974326_4814_m

denizin-altinda-semaha-donduler-7974326_8464_m

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı